lørdag 5. mars 2016

Fredagstacoen ble på lørdag denne uka!

Vi har ikke taco hver helg, men ofte. Derfor varierer vi litt med "vanlig" taco, tacosalat, nachos osv.. Barna liker de fleste varianter! Men så ble jeg oppmerksom på en ny tacoverden. I februar var foreningsjentene på taco kurs på Kongshamn bryggerestaurant på Hidra. Der fikk vi se på når to veldig flinke og jordnære kokker laget taco i alle slags nye varianter. Så fikk vi spise etterpå. Deilig mat, fine folk, god stemning og god service! Vi fikk med oss en haug med oppskrifter, og jeg har nå laget noe av dette hjemme et par ganger. Jeg mixer litt med nye oppskrifter, noe ferdig kjøpt og noen gamle klassikere - for å gjøre tacoen best mulig for alle oss 4 som skal spise :-) I dag ble det tacotubs og chips med kjøttdeig, kyllingfilet, hjemmelaget guaccamole, bønnesalat og ellers klassikerne som kinakål, mais, rømme, salsa (ferdigkjøpt) og ost !

Her er Kongshamn sin oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Kjempe godt, men jeg droppet kanel og kardemomme denne gangen, og likte det mye bedre uten det.

Tacokrydder:
 2 ss paprikapulver
2 ts salt (her brukte jeg bare halvparten)
2 ts spisskummen
2 ts løkpulver
1 ts hvtløkspulver (her brukte jeg dobbelt) :-)
1 ts tørka koriander
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/4 cayennepepper
1/4 ts chipotle - røykt chilli (jeg brukte vanlig chillikrydder
Revet skall av 1 lime (her brukte jeg lime-safta istedenfor, pga jeg ikke har rivjern som fungerte på lime)

Jeg marinerte kyllingfilet bitene med krydderet før steking. På kjøttdeigen drøsset jeg det på når den var stekt, hadde i litt vann for å enklere få blandet det godt rundt.


Så laget jeg en av favorittene mine, bønnesalat

Bønnesalat til 4 personer:
1 boks kidney beens
2 tomater (jeg lager uten tomat)
1/2 agurk
1/2 bunt vårløk (jeg bruker en hel)
1/2 sukkererter
1 stk paprika
1/2 chilli (jeg bruker chillikrydder)
Revet ingefær (jeg bruker tørket ingefær på glass)
Koriander
Persille (jeg lager uten)
Lime
Olivenolje
Salt og pepper.

Skyll bønner godt, kutt de andre ingrediensene i terninger og bland alt sammen med olivenolje og lime. Riv ingefær over, og smak til med salt og pepper.


Til slutt laget jeg hjemmelaget guaccamole. Jeg har aldri likt det så godt når jeg har smakt de ferdigkjøpte, men denne synes jeg er veldig god!

Guaccamole, til 4 personer (eller kansje 6-8 tenker jeg) :-)

2 store avokado
1/2 chilli (jeg bruker chillikrydder)
1/2 rødløk
1/2 lime
Koriander
Jeg bruker også en bunt vårløk i :-)

Mos avokadoen med gaffel eller stavmikser, bland inn de andre oppkuttede ingrediensene og smak til med salt og pepper.




God lørdagskveld alle sammen, 
og lykke til med taco neste fredag :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar