torsdag 29. august 2013

Noen kommer, noen går...
 
Som dere sikkert vet, fikk vi jo noen tilskudd til familien på innvielsesfesten vår ;-) To geiter, en gris, en hane og et pinnedyr.. I tillegg har vi jo Klang, hunden vår, fra før, og Tilda, pusen vår. Klang og Tilda koser seg hjemme i Hamrebakkene, mens de andre, noe villere, dyrene måtte bli på Basgård. Geitene og grisen satte vi inn med sauene hos naboen, pinnedyret flyttet til Hamrebakkene og hanen bor på taket på Himmeltoppen. Så hvis jeg skal begynne med de kjedelige nyhetene er pinnedyret dødt. Det fikk, etter et uhell og lite oppsyn av voksne, en knekk på halen, og ble humant avlivet etter et par dagers sykeleie.
Geitene holdt seg alle steder de ikke skulle og ble gitt vekk til en kollega. Men når han skulle hente de var de vekk. "Naboheksa" fant de igjen inni skogen, men etter mye strev og sikkert mye banning, ga Ruben opp å få tak i de. For å spare oss for x antall geitekillinger, ble de skutt ute i det fri. Grisen Pinky var kul og holdt seg innenfor gjerdet så lenge den hadde selskap. Når selskapet var vekk kom den seg ut og begynte å pløye plenen til svigerfar. Ikke gikk det å få tak i den og svigerfar trengte ikke pløyd plen, så den måtte også til dyrehimmelen.. Hanen derimot holder seg stort sett på taket, og der koser den seg! Får håpe den kan bo inne i hønsehuset til naboene i vinter, og at den ikke vekker de for tidlig ;-)
En liten pusekatt fikk vi også, etter Ylva sitt ønske. En langhåret grå liten skjønn en. Men den forsvant etter noen dager, og vi har ikke sett den siden. Så måtte Ylva få en ny Thomas, en svart korthåret denne gangen, som forsvant - kom igjen - og forsvant igjen. Så hvis noen har en kattunge på besøk, kan det være den er vår. Ble fortalt at katter ofte ikke hadde retningssans før de er 6 måneder.. men, skal de holdes inne til da? Det går jo ikke.. Har vurdert navn rundt halsen, men kan de ikke henge seg fast og kveles?
Det nyeste tilskuddet til den store, lykkelige dyrefamilien er William og Joakim (oppkalt etter to tøffe gutter i Rafoss bhg) :-) Det er to kaniner, som begge er snille og renslige. De bor i garasjen i Hamrebakkene, men skal etter hvert få sitt boligparadis på Himmeltoppen.  Så.. oppsummeringen er at vi gleder oss til å flytte til Himmeltoppen, og der skal det bli dyreliv :-) Men nå ser det ut som vi kun har tid til og holder styr på de som kan holdes inni et bur :-) Bare de firbente altså, ikke barna.. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar