lørdag 13. februar 2016

Lørdag - lørdagskos - matlaging - Margit Vea..

Jeg er så heldig å ta to barn som elsker å være på kjøkkenet! Og heldigvis får de masse tid med matlaging i barnehagen, for her hjemme skal det jo helst gå litt fort og smertefritt i hverdagen :-) Men i helgene har vi ofte litt ekstra tid, og noe av det vi liker å gjøre innendørs da er å lage mat :-) I dag prøvde vi ut en ny oppskrift fra Margit Vea og Lise Galaasen sin bok "Mat for barn". Fikk den i gave når Birk ble født, og har brukt den mye!

Solskiver

175 g mykt smør
3 dl melis
1 egg  1 eggeplomme
ca. 6 1/2 dl hvetemel (eller mjæl som Ylva sier) :-)
2 ts bakepulver
1 eggehvite til pensling
ev. perlesukker eller kanel til pynt

Rør melis og smør sammen. Bland i sammenvispet egg og eggeplomme, hvetemel og bakepulver til en glatt deig. Rull små boller (dette var ikke den beste aktiviteten for Birk..)


..og trykk dem flate med en gaffel til ca 3-4 cm i diameter på et stekebrett kledd med bakepapir. 


Pensle kakene med eggehvite og strø på perlesukker eller kanel. Stek dem o ivnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Og nyt :-)


 



Jeg prøvde nettopp en annen oppskrift fra denne boka, torsk i form med hvit saus og ost. Den ble reklamert som at den va grei for de som ikke likte fisk. Nå elsker jo mine fisk i alle varianter, men denne ble en ny favoritt i rekkene :-)

La fisken i smørt form, tok på salt, pepper og masse løk. Helte over hvit saus og strødde ost på toppen. Stekte i ovnen ca 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar