torsdag 14. november 2013

Melis, sukker, smør og sjokolade -
Det er julebakst i Myrveien <3
 
I går var det planleggingsdag i Rafoss barnehage, så vi tok en bakedag hjemme. "Mor" kom også, med to skjønne tantegutter <3
De voksne kjevlet ut deigen, som ikke var til å håndtere. Laget Tine si oppskrift, men den var ikke enkel.. Kansje gjorde jeg noe feil, men tror ikke den får flere sjanser hos meg. Barna trykket ut, og jeg ble steke - mester. Etter to tre runder var de minste lei, så da ble det oss to bakste - kjerringene som ble stående og trykke ut i denne deigen. Ikke den mest givende delen av bakingen, men når lukta kom fra stekeovnen, var alt verdt det !
Pyntinga derimot var det de minste som hadde kontrollen på. Mest mulig melis og godteri på gjør susen :-) Noe på kakene og noe i munnen <3
Vi koste oss med nybakte pepperkaker og hjemmelaget karamell.
 
Karamell
Margarin
Sukker
Lys sirup
Kremfløte
Kokesjokoladeplate
 
 
Smelt margarin og sukker på panna, og la det stå til alt sukkeret er smeltet. (Ja, det er en tålmodighetsprøve å vente lenge nok, derfor ble mine kornete..) Ha i sirup, kremfløte og la det koke litt. Ha i kokesjokolade til slutt, og hell karamellen i en form, eller lag for eksempel kuler, når den er litt avkjølt.
 

Karamell a la Unni.
 



Snuppa er 100% konsentrert <3


Dette ble kosen resten av dagen :-)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar